Belevenissen op "Vue des Vosges"

2021

Nu 2020 er bijna op zit en we hebben nog enkele dagen te gaan, laten wij (U ook wellicht) het afgelopen jaar nog even passeren, niet te lang want met z'n alle weten we dat het een lastig en vervelend jaar is/was voor velen om nog maar niet te spreken van de mensen die direct of indirect met covid-19 te maken hebben (gehad), voor diegene veel sterkte gewenst. Helaas hebben wij ook vele obstakels gekend die met name een gevolg waren van de beperkingen inzake covid-19, maar de meesten hebben we overwonnen en zijn ondertussen alweer druk met het nieuwe seizoen, wij hopen U ook!! en dat U volgend jaar ons weer weet te vinden en met ons komt genieten van onze fantastische Tente D'Hotes in de prachtige Vogezen. Ook afgelopen najaar/winter zijn we weer druk met verbeteringen/aanpassingen te maken die het kampeer genot binnen en buiten weer vergroot voor u. We hebben op de eerste verdieping in onze Tente D'Hotes een "nieuwe" bungalow tent geplaatst die door haar ruime afmetingen geschikt is voor 2 tot 6 personen een parel qua aanwinst en uit een goed bouwjaar net als de andere onderkomens bij ons. Brigitte is druk met stuken en schilderen in zowel de woning als de Tente D'Hotes en in januari gaat ook zij weer bomen kappen en kloven. Arjen is druk met klussen in de weide omgeving van tuinonderhoud tot en met kleine verbouwingen, vergaderingen bijwonen van de gemeenteraad en jazeker bomen kappen. Kortom we zijn druk en hebben vertrouwen in komende seizoenen en jaren en als u dat ook heeft willen wij U graag verwelkomen vanaf 1 April 2021 in onze Tente D'Hotes, Vue des Vosges, Avontuurlijk overnachten!!

Tot snel , Brigitte en Arjen Post


Wel en Wee op Vue des Vosges.

Gelukkig hebben we hele drukke maanden achter de rug. Heerlijk druk geweest, hele fijne gasten hebben we mogen ontvangen in onze Tente D'Hotes. Wederom fantastische reviews mogen krijgen van onze gasten, daar doen we het voor: tevreden gasten , die hebben genoten en graag terug komen om nog(langer)eens zalig te genieten , van onze Tente D'Hotes, de natuur, het respect, ons dorp en de ruimte in de Vogezen.

Ook hebben onze gasten steeds vaker de voorkeur aan- gegeven om het ontbijt  bij ons te willen gebruiken en mee-te willen eten avonds met onze "pot" , wat ons goed deed om te ervaren, want we gebruiken ( afhankelijk van seizoen) zoveel mogelijk verse ingrediënten uit eigen tuin om lekker en creatief te koken , wat de meeste van onze gasten zeer goed is bekomen, waardoor we volgende seizoenen wederom ons best gaan doen om heerlijke en eerlijke gerechten te serveren. Om ons heerlijke ontbijt te kunnen garanderen aan al onze klanten hebben we afspraken gemaakt met onze bekroonde lokale bakker die voortaan al ons brood vers levert en ook hebben we altijd verse ingevroren croissants naturel maar ook "du Chocolat"(van onze eigen bakker)op voorraad om ook "spontane" gasten te kunnen bedienen. Al eerder dit jaar hadden we gemeld dat we in het najaar enkele bijzondere arrangementen wilde bieden, nu is het alleen erg lastig om vast staande zaken te gaan plannen, we gaan het ook niet zo doen dat we vaste arrangementen/ plannen maken, we laten aan u zelf over om, als u wensen heeft, deze kenbaar te maken aan ons zodat we maatwerk kunnen bieden aan u. Te, bestaat bijna niet bij ons, dus schroomt u niet en probeer ons uit, wellicht een onvergetelijke ervaring(ook) voor U.

Wat wij en onze omgeving zeker kunnen bieden is : Ongekende Ruimte ,rust ,respect, en ook uitdagingen, genieten, uren wandelen/fietsen zonder ook maar enige vormen van homo- sapiens tegen te komen, zalig dus!!

En nu Arjen een gewaardeerd lid is van de gemeenteraad van Tollaincourt gaan we ons ook inzetten met de bewoners en burgemeester ,om de Vogezen meer onder de aandacht te brengen van wandelaars en fietsers, en zo hebben we op 11 September een vergadering met Staats bosbeheer en de wandelvereniging Monthereux( draagt zorg voor onderhoud wandelpaden en degelijke ) om de directe omgeving van Tollaincourt en dus Vue des Vosges voor wandelaars en fietsers, te verbeteren, uit te breiden, en samenwerking te verbeteren om zo ook meer toeristen te kunnen ontvangen.

Onze deuren staan open, zeker tot eind Oktober, daarna doen we een winterslaap, om volgend jaar weer optimaal te kunnen presteren.

Belt of mailt u ons met uw wensen/ideeën??

We kijken ernaar uit!! 

Blijf gezond en het gaat u goed!! Tot Ziens.

Brigitte en Arjen


Erg leuke gast ervaring( hieronder vermeld) die we op Booking.com mochten ontvangen van Rowena. ( Dank je wel voor de vriendelijke woorden, we zien je/jullie graag terug)

Heerlijk relax down to earth verblijf!
Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Brigitte die heerlijk stond te koken. We wisten eigenlijk niet zo goed wat we moesten verwachten qua opzet, maar na een korte rondleiding was alles duidelijk en helemaal leuk. We hadden met een gezin van 4, waarvan 1 baby, de vintage caravan geboekt. Het was die dag alleen zo warm, dat we op advies van Brigitte verplaatst zijn naar een 4 persoons tent in de schuur. Meer ruimte en plaatst voor een baby bedje die netjes door Brigitte was opgezet toen wij een hapje gingen eten. Brigitte is echt zo lief en zorgde erg goed voor ons. De opzet van de boerderij met indoor camping in de schuur is erg leuk. Ze hebben een kast vol spelletjes voor de kids en buiten een klein badje, een moestuinje en genoeg ruimte om te spelen. Je hebt makkelijk contact met andere gasten, omdat alles open is en net als op een camping. De omgeving is verder heel rustig. Alle faciliteiten zijn super schoon en er is een koelkastje waar je flesjes water of een andere drankje uit kan halen en je eigen spulletjes in kwijt kan. De auto kan je ook op het terrein kwijt, dus goed geregeld allemaal. Arjen ontmoette we iets later en is ook een geweldig. Super vriendelijk en leuk met de kids. Na ons welkomst drankje zijn we de tent gaan inspecteren. Er stonden 2 stretchers en er lagen 2 luchtbedden en een babybedje. Alles al helemaal gedekt en al. We sliepen boven en hadden zo een hele eigen (open) verdieping in de schuur. De luchtbedjes waren natuurlijk bedoeld voor kinderen, maar mijn man is erop gaan slapen omdat onze zoon bij mij wilde slapen en dat was een zware nacht voor hem :). In de ochtend kregen we een heerlijk ontbijtje geserveerd met alles wat je nodig hebt en zo konden we rustig aan lekker onze dag starten, om later weer verder te reizen naar onze volgende bestemming. Brigitte en Arjen hebben het echt leuk opgezet en de in eigen tuin gekweekte courgette die we meekregen was een leuke touch.

Gast Rowena en gezin in 2020.


Vol verwachting kijken we uit naar: de vooruitzichten, en U ???

 Op Vue des Vosges hebben we helaas ook last van de beperkingen veroorzaakt door Covid-19, voorzover het nu duidelijk is kunnen we misschien vanaf 15 Juni 2020 weer gasten ontvangen uit de rest van de wereld!! We duimen !! Maar stil zitten hebben we niet gedaan en zullen we ook niet doen. We hebben onze tijd goed gebruikt om de tuin en onze Tente D"hotes te optimaliseren,verbeteren bijna niet mogelijk denkt u wellicht edoch waren er nog een paar "kleine dingetjes" die aandacht behoefde en die zijn onder handen genomen. Het dak aan de voorzijde van de Tente D'Hotes is vervangen, was ook hard nodig na een stormachtige winter en kan weer jaren mee. Binnen in de Tente D"Hotes zijn een tweetal ondersteunende pilaren gemetseld om de eerste verdieping nog meer stevigheid te geven zodat de houten vloer minder beweegt. In de tuin zijn we druk bezig met onderhoud en planten van bloemen, groentes. De groentetuin heeft Brigitte uitgebreid en kunnen we dus nog meer groenten uit eigen tuin eten en aanbieden. De fruitbomen dragen al lekker wat vruchten dus als u verse kersen en appels, peren, mirabellen wil eten wees er op tijd bij met boeken!! Wij zijn gereed om u te ontvangen en te verwennen met (h) eerlijk eten en drinken. Tevens zijn we naast onze Tente D'Hotes ook druk in ons dorp, Brigitte is ondertussen stevig aan de weg aan het timmeren met het knippen van mensen uit de buurt die haar hebben ontdekt tijdens de beperkingen en Arjen heeft zich opgeworpen als gemeenteraadslid van Tollaincourt en helpt regelmatig met onderhoud van het gemeente groen. Tevens heeft Arjen ondertussen diverse klussen aangenomen en pleegt op een aantal adressen het tuin onderhoud het gehele jaar. Kortom stil zitten doen we niet, maar willen nu ook graag dat gene weer doen wat we het liefste doen: gasten ontvangen en een onvergetelijke tijd geven aan U , Vakantie Vierder/genieter !!!
Schroomt u niet en boek uw vakantie bij ons we zien U graag in onze Tente D'Hotes Vue des Vosges, Vogezen,Frankrijk
.

Tollaincourt 5 Maart 2020

Met de naweeën van de winter, waaronder flinke stormen, ernstig veel vocht in de vorm van regen, hagel, sneeuw, en hier en daar een ontwortelde boom en een laag vliegende dakpan, krijgen we weer veel zin in het nieuwe seizoen. We zijn van de herfst/winter met name druk geweest met verbeteren woning en Tente d'Hotes, zoals ideeën van gasten toe passen waar mogelijk, schilderwerk, onze nieuwe aanwinst in de vorm van onze " Fantaisie" helemaal ontmanteld en weer opgebouwd met een mooi en luxe resultaat.
Ook werden we aangenaam verrast door onze boeking-partner, Booking.com, die ons een Award stuurde met uw mening over on(s)ze Tente d'Hotes, we hebben vorig jaar ( ons eerste jaar in Frankrijk) een 9.2 gekregen voor ons concept Tente d'Hotes: Vue des Vosges. Dank voor uw mening!! Het voorjaars-zonnetje breekt steeds vaker door, het tuinwerk ( gras maaien, bomen snoeien, groente tuin bemesten) dient zich al snel aan, de fruitbomen zitten vol in de knop evenals de seringen, we kunnen niet wachten om onze deuren weer te openen en onze gasten weer te verwelkomen en te mogen verwennen. De boekingen komen gestaag binnen dus het belooft weer een gezellig en druk seizoen te worden. In het najaar zijn we voornemens speciale midweken of lange- weekenden te organiseren voor kleine groepjes maximaal 6 personen, die we (ook) ontspanning gaan bieden (denk aan, yoga oefeningen door Arjen verzorgd, beauty behandelingen, waaronder bezoek wellness centre, haar verzorging,manicure,make-up) gezond en lekker lunchen en dineren, omgeving verkennen met wandelingen/mountainbiken/fietsen en eventueel bezoekjes aan bezienswaardigheden.( Glas blaaserij, Viool museum), we houden u op de hoogte via dit blog inzake bijzonderheden. Mocht u interesse hebben in een geheel verzorgd weekend en/of midweek bij ons, geef het tijdig aan, speciale verzoeken/wensen mogen gemeld worden.
Afijn, u bent weer op de hoogte van het wel en wee bij Vue des Vosges, wij gaan weer aan de slag hier en wensen u alvast Zonnige dagen , Gezondheid en zien u graag (terug) bij ons (h)eerlijke vakantie adres in de Vogezen, Frankrijk.