Belevenissen op "Vue des Vosges"

Tollaincourt 5 Maart 2020

Met de naweeën van de winter, waaronder flinke stormen, ernstig veel vocht in de vorm van regen, hagel, sneeuw, en hier en daar een ontwortelde boom en een laag vliegende dakpan, krijgen we weer veel zin in het nieuwe seizoen. We zijn van de herfst/winter met name druk geweest met verbeteren woning en Tente d'Hotes, zoals ideeën van gasten toe passen waar mogelijk, schilderwerk, onze nieuwe aanwinst in de vorm van onze " Fantaisie" helemaal ontmanteld en weer opgebouwd met een mooi en luxe resultaat.
Ook werden we aangenaam verrast door onze boeking-partner, Booking.com, die ons een Award stuurde met uw mening over on(s)ze Tente d'Hotes, we hebben vorig jaar ( ons eerste jaar in Frankrijk) een 9.2 gekregen voor ons concept Tente d'Hotes: Vue des Vosges. Dank voor uw mening!! Het voorjaars-zonnetje breekt steeds vaker door, het tuinwerk ( gras maaien, bomen snoeien, groente tuin bemesten) dient zich al snel aan, de fruitbomen zitten vol in de knop evenals de seringen, we kunnen niet wachten om onze deuren weer te openen en onze gasten weer te verwelkomen en te mogen verwennen. De boekingen komen gestaag binnen dus het belooft weer een gezellig en druk seizoen te worden. In het najaar zijn we voornemens speciale midweken of lange- weekenden te organiseren voor kleine groepjes maximaal 6 personen, die we (ook) ontspanning gaan bieden (denk aan, yoga oefeningen door Arjen verzorgd, beauty behandelingen, waaronder bezoek wellness centre, haar verzorging,manicure,make-up) gezond en lekker lunchen en dineren, omgeving verkennen met wandelingen/mountainbiken/fietsen en eventueel bezoekjes aan bezienswaardigheden.( Glas blaaserij, Viool museum), we houden u op de hoogte via dit blog inzake bijzonderheden. Mocht u interesse hebben in een geheel verzorgd weekend en/of midweek bij ons, geef het tijdig aan, speciale verzoeken/wensen mogen gemeld worden.
Afijn, u bent weer op de hoogte van het wel en wee bij Vue des Vosges, wij gaan weer aan de slag hier en wensen u alvast Zonnige dagen , Gezondheid en zien u graag (terug) bij ons (h)eerlijke vakantie adres in de Vogezen, Frankrijk.

Tollaincourt 1 December 2019

Ook hier is de Winter in volle gang, prachtige koude dagen met heerlijke zon momenten maar ook ijzige nachten waarbij de elektrische dekens geen overbodige luxe zijn, nee zelfs voor ons, een  2e levens behoefte. We zijn vorige maand ook in Nederland geweest en onze lieve ouders bezocht die toch ook maar om moeten gaan met onze ideeën en uitvoering ervan, maar gelukkig gaat alles goed met een ieder. In Frankrijk en ook Tollaincourt zijn de eerste kerst sferen vaag proefbaar en enigszins zichtbaar, Sinterklaas leeft hier veel minder maar de Vogezen is de enige streek in Frankrijk die er wel bepaalde aandacht aan schenkt.

Onder tussen zijn we druk bezig in de Tente D'Hotes enkele verbeteringen aan te brengen en aankomende week mogen we onze aanwinst verwelkomen die een prachtige plek in de franse- tuin krijgt en waar  volgend seizoen ook gasten in mogen overnachten met veel privacy, eigen keukentje, 2- 2 persoons bedden, zithoek, koelkastje, kachel kortom weelderige luxe te huur bij Vue des Vosges voor maximaal 4 personen.

Ze heet " Fantaisie", is geboren in 1969 en is naar een ontwerp van de gebroeders George-Jaques uit Lyon. Op en Top een Franse dame in onze Franse tuin tja : Wie wil Dat nou niet?????? Ze heeft nog wat cosmetische aanpassingen nodig maar dan is ze gereed voor onze gasten en het interieur???? prachtig dat is alleen al een bezoek waard en eenmaal beleefd dan wil je zeker meer en langer, we houden u op de hoogte van de vorderingen maar er kan/mag geboekt worden voor volgend seizoen!! 

Alvast aan een ieder: Fijne feestdagen en een kamp(h)eerlijk 2020 gewenst !!!!!!